Gıda Üretim Tesislerinin Temizliğinde Kullanılan Kimyasalların Tehlikeleri

 5.06.2022  |  Bilimsel Makaleler  |  0 comment

Gıda üretim tesislerinde yüksek hijyen standartlarının sağlanabilmesi için etkili bir temizlik gerekir. Etkili temizlik için kullanılan en temel kaynaklar ise ısı, mekanik güç ve/veya kimyasallardır.

Bu yazımızda temizlik sürecinde kullanılan kimyasal malzemelerin ne zaman ve hangi koşullarda çalışanların sağlığı için tehlike yarattığını açıklamayı amaçlıyoruz.

Temizleme süreçlerinde 10°C’lik bir ısı artışı kimyasal reaksiyonların şiddetini iki katına çıkarır. Bu durum ortamda bulunan ya da kimyasal ile temas eden kişiler için yaralanma riskini artırır.

Continue reading >

Gelişmeleri takip etmek için listemize kayıt olun!